Båden Trip - Skumsprøje og tjære

Et projekt der virkelig kan give veteraner, med saltvand i blodet, flere oplevelser for livet. Veteran Oasen renoverer og sejler på/med båden Trip.
Projektet er et samarbejde med LOA om at renovere båden der er ejet at Utzon Fonden.

Vil du gerne være med?

Kontakt Benny på tlf. 2122 3878

000
Timer anvendt på renovation
00
Bådens længde i meter
0
Antal sovekabiner

Båden Trip i nyhederne

Soldater løfter i flok: Krigsveteraner bygger et netværk... og en båd. ...sådan skriver Nordjyske medier.

En af de veteraner, der har været med til at arbejde på båden, er Kasper Hyllebjerg Raal. Han var udsendt på et af de første hold i Kosovo i 2000. Han har siden haft PTSD og er i dag førtidspensionist. Han kan bekræfte Henrik Fennebergs idé om, at arbejdet med båden har virket:

- Uden Veteran Oasen og Trip, så kunne du højst sandsynligt finde mig et par meter under jorden på en kirkegård. Det her har reddet mit liv, siger han.

Kaspers oase.

Men midt i mørket kom vendepunktet. Lægerne og kasernen begyndte lige pludselig at tage ham alvorligt, og det startede en proces. Denne kulminerede i KFUM’s sommerlejr i 2018 for veteraner.

Her deltog Kasper sammen med sin kone og 11-årige datter. På et tidspunkt faldt datteren i snak med Henrik Fenneberg, som deltog med Veteran Oasen. Ingen af dem havde mødt hinanden før, men snakken gik, og pludselig havde datteren meldt Kasper til Henrik Fennebergs og Veteran Oasens bådprojekt.

- Hvis jeg var blevet spurgt, så havde jeg sagt nej, siger Kasper grinende.

Han var nemlig ikke selv til stede på dette tidspunkt.

En del af Kaspers symptomer på PTSD’en er social angst, og den havde stensikkert holdt ham fra projektet.

- Men nu havde jeg ikke noget at skulle have sagt, siger han og griner.

Kasper var med fra start, og han har været tilknyttet on/off i et år og har lagt omtrent 100 - 150 arbejdstimer i arbejdet med Trip

  Se hele artiklen her