Drømmen om et værested for veteranerne i foreningen Veteran Oasen går nu i opfyldelse. Det sker som resultatet af et samarbejde mellem Veteran Oasen, ejeren af ejendommen i Kaas – hvor værestedet kommer til at ligge, Ejendomsselskabet S.D. Kjærsgaard ApS og Jammerbugt Kommune.

Veteraner fra Forsvaret, Politiet og sundhedsvæsenet, der har været udsendt på mission for Danmark, og som har bopæl i Nordjylland, har længe arbejdet på at finde et sted, hvor de kan mødes.

Den drøm går nu i opfyldelse, og kommer til at ligge på Gl. Brugsvej 11 i Kaas.

Det er lykkedes at få projektet realiseret gennem donationer fra S.D. Kjærsgaard Holding A/S, der afholder de løbende omkostninger til husleje og Ejendomsselskabet S.D. Kjærsgaard ApS, der investerer i materialer til det nye byggeri. Veteranerne står selv for nedtagningen af den gamle ruin, og opbygningen og indretningen af det planlagte værested. Jammerbugt Kommune bidrager i forhold til planloven og høring, ligesom kommunen står for miljøscreening af bygningerne, inden nedrivning. Det er også kommunen, der afholder udgifterne forbundet med at bortskaffe affaldet korrekt.

”Med et værested går vi sammen om at hjælpe flere veteraner med psykiske eftervirkninger tilbage til et ’normalt’ liv. Etableringen af værestedet bliver i sig selv et fælles projekt for veteranerne. Projektet kommer til at sikre og udbygge den samhørighed, der er i foreningen. Samtidig opnås et helt specielt tilhørsforhold og ejerskab til projektet, når veteranerne selv har været med til at bygge det”, fortæller Henrik Fenneberg, der er formand for Veteran Oasen.

Værestedet skal danne rammen om aktiv rekreation for veteranerne, og være med til at forhøje veteraners modstandskraft og livskvalitet. På værestedet vil aktiviteter og samvær med andre give veteranerne små sejre i hverdagen og genopbygger selvtilliden.

”Det er positivt og prisværdigt, at Veteran Oasen har stablet projektet på benene. Det ønsker vi som kommune at bakke op om. Med fælles hjælp fra ejeren af ejendommen i Kaas, hvor værestedet kommer til at ligge, Ejendomsselskabet S.D. Kjærsgaard ApS og Jammerbugt Kommune lykkedes det nu. Vi glæder os til at se det færdige resultat”, udtaler borgmester Mogens Christen Gade.

Det finansielle bidrag fra S.D. Kjærsgaard Holding A/S og Ejendomsselskabet S.D. Kjærsgaard ApS er en anerkendelse af veteranernes internationale indsats.

”I investorgruppen ønsker vi at vise veteranerne den størst mulige respekt og anerkendelse for den indsats, de har ydet for Danmark. Det er ofte med personlige gener til følge. Derfor betyder det meget, hvis vi kan bidrage til, at veteranerne får et sted, hvor de kan hjælpe hinanden med at hele de psykiske sår”, siger direktør og bestyrelsesmedlem af S.D. Kjærsgaard Holdning A/S Poul Kjærsgaard.

Previous reading
Referat af Veteran Oasens generalforsamling 10. marts 2019
Next reading
Generalforsamling